Regering vil renovere almene boliger for 30 milliarder

Billede
Bolig renovering 2020 | HYDRO-CON Elevator A/S

Regeringen vil afsætte 30 milliarder til renovering af boliger

Arbejderbevægelsens kamp for rettigheder blev igen i år hyldet den 1. maj i Fælledparken som den er blevet siden 1890. Dog var forudsætningerne noget anderledes i år som følge af coronakrisen, blandt andet blev statsministeren, Mette Frederiksens tale, LIVE transmitteret fra Arbejdermuseet i København. Desuden var et af hendes første initiativer at regeringen vil afsætte 30 milliarder kroner til renovering af almene boliger, som skal bidrage til bekæmpelse af den arbejdsløshed der lige nu opleves som følge af coronakrisen. Med en ekstraordinær indsats allerede i år.

Det nævnes blandt andet at der skal gøres noget ved utidssvarende boliger for at forbedre lejernes boliger og leve vilkår. Bygningsreglementer indførte i 2018 at al nybyggeri over 3 etager skulle have en elevator der kan betjene hver etage, og det gælder pr opgang de steder hvor der er mere end én. I Danmark er det i praksis en meget lille andel af det eksisterende boligbyggeri der har en elevator på nuværende tidspunkt! Men efterspørgslen efter elevatorer er i de seneste par år markant steget, og det er både fra boligforeningernes og de boligsøgendes side. Står man overfor at skulle igang med et renoveringsprojekt kan der være mange fordele ved at planlægge elevator installationen eller renoveringen ind allerede fra start. Vi giver vores bud nedenfor på hvorfor.

Fordele ved at installere en elevator i renovationsprojektet

Har man i forvejen gang i bolig renovation eller fornyelse som kræver bygningsarbejdere kan det være en fordel an forberede til elevator ved samme lejlighed da det er omkostnings besparende. Eksempelvis hvis der monteres altaner, kan udvendig elevator tænkes ind. Eller hvis man renovere bagtrappe, eller istandsætter loftsrum til bolig er der mange fordele ved at forberede til elevator i samme anledning. På den måde får taget højde for de forberedene arbejder der vil være for at der er plads til en elevator.

Har man i ejendommen en elevator elevator af ældre dato vil det formentlig være lovpåkrævet på et tidspunkt at man opdatere eller ombygger den efter de gældne normer og krav, dette er der også fordele i at tænke ind i sine renovations projekter.

Der er også fordele ved at installere en elevator så som værdiforøgelse a ejendommen i forhold til bygninger uden elevator. Ikke mindst er der en kæmpe fordel i at åbne op for tilgængeligheden for gangbesværede, eller aflastning fra andre tunge løft af indkøbsposer, barnevogne, cykler med mere.

Læs mere om vores elevatorer særligt velegnet til eksisterende boligbyggeri nedenfor. 

 

CHECK

DANSK PRODUCERET

CHECK

+ 35 ÅRS ERFARING

CHECK

HØJ KVALITET

CHECK

LANGTIDSHOLDBARE LØSNINGER