Kørestolsbrugere og det danske arbejdsmarked

Billede
Det ser sort ud for kørerstolsbrugere på det danske arbejdsmarked, ny 2019 analyse viser at de står til at blive forhånds afvist fra 62% af potentielle jobs!

Loose-loose for alle parter

Arbejdsgiver Analysen 2019 - Incita | HYDRO-CON Elevator A/S
Arbejdsgiver Analysen 2019 - Incita.dk

Incita har for nylig oftenliggjort en 2019 anylse over danske arbejdsgivere og udsatte ledige, som giver en indikation af hvor rummelig eller ekskluderende arbejdsgiverne er overfor udsatte ledige. Til "Er der forhold som i sig selv diskvalificerer til en praktik på jeres arbejdsplads? Ville du afvise et tilbud om et møde med en person med følgende vanskeligheder/ledelser?" er svaret i gennemsnit ja fra 62% omkring kørestolsbrugere. 

Man kan nærmest kalde det en loose-loose for alle parter, arbejdsgiverne går glip af potentielt gode stabile medarbejdere på et for de fleste branchers vedkommende meget presset medarbejdermarked. Og den potentielle medarbejder går glip af en god mulighed for et job.

Arbejdsgiver står ikke alene med udgiften

Det er en misforståelse hvis man tror at arbejdsgiverne behøver stå alene med udgifter til at etablere elevator eller lift løsning. I langt de fleste kommuner stiller man sig positivt overfor tilskud til en løsning, da man på den måde har mulighed for at få den potentielle medarbejder i job. Vi har for nyligt været involveret i en forespørgsel med netop denne type løsning hvor en kørestolsbruger gerne vil have job hos en velkendt bil producent, de søger derfor støtte hos kommunen til en liftløsning for at medarbejdere kan komme op til kontoret som ligger på 1. sal.

Bindeleddet til denne udfordring

HYDRO-CON har ofte været bindeleddet til at denne udfordring kan lykkes! Vores produkter skaber tilgængelighed for alle, uanset om man vælger en trappelift løsning eller en elevator løsning. Og med 30 års branche ekspertise, er vi også i stand til at rådgive om netop hvilket løsningsmuligheder der er de optimale for dig. Vi har et bredt repertoire af referenceprojekter på at vi har været aktør/løsning på dette setup, blandt andet -  Incita SELV som har benyttet vores løsning! Vi har opsat en person trappelift for et par måneder siden hos dem i forbindelse med deres træningsrum, billeder ses nedenfor. 

Incita indgang | HYDRO-CON Elevator A/S
HYDRO-CON bil ved Incita | HYDRO-CON A/S

HYDRO-CON kørestols trappelift ved Incita | HYDRO-CON A/S

Læs mere om Incita analysen her:

  • https://www.incita.dk/Incita-Aarhus/Resultater/Arbejdsgiveranalysen-2019
 

CHECK

DANSK PRODUCERET

CHECK

+ 35 ÅRS ERFARING

CHECK

HØJ KVALITET

CHECK

LANGTIDSHOLDBARE LØSNINGER