Fra smal bagtrappe til modernet elevator

Billede
AluLet-elevator serien er klar til at erstatte bagtrappen i ældre storby ejendomme

Etageejendoms udfordringen

Københavns Kommune fremlagde i år en prognose om at København kommer til at vokse med yderligere 100.000 indbyggere de næste 12 år. Dette skyldes primært to befolknings grupper. Til dels småbørns familier som i højere grad end nogensinde før vælger at blive boende i byen, og ikke fraflytte til forstæderne som tidligere set. Og til dels at antallet af ældre i København vokser sig større og større og forventes at være fordoblet i 2030.

Denne udvikling stiller nye krav til de eksisterende ejendomme, der er behov for tilgængelighed og dermed et alternativ til fortrappen. Ældre, gangbesværede, handicappede, børnefamilier med barnevogne og lignende vil kun i 7% af Københavnske etageejendomme have adgang til en elevator.

Bagtrappeelevator med beboer | HYDRO-CON A/S

Ulrik Oldenburg, direktør i HYDRO-CON Elevator A/S, Danmarks eneste elevatorfabrikant, understreger at der har hele tiden er øget interesse for elevatorløsninger til storbyens etageejendomme - ældre såvel som nye. Men at der hidtil ikke har været et elevatorprodukt på markedet der har kunne løse problematikken optimalt i de ældre ejendomme grundet den generelt meget trænge plads til indbygning.

”Vi har været i elevatorbranchen i rigtig mange år, og har i den tid fået et stigende antal forespørgsler fra københavnske private og andelsboligforeninger. Markedet har manglet en helt rigtig elevatorløsning, der kan monteres på den snævre plads der er til rådighed og som opfylder kundernes øvrige ønsker, om bl.a. minimal støj og vibration.”

Ulrik vurdere yderligere at elevatoren bliver næste bølge inden for byrenovering i hovedstaden og større provinsbyer. 

”Generelt bliver folk boende længere i deres lejlighed end tidligere, det gælder både ældre og unge børnefamilier, de foretrækker at blive i midtbyen frem for at flytte i parcelhus. Derfor er der et stigende ønske om at optimere den enkelte lejlighed og ejendommene som helhed. Først kom køkkener og toiletter, så fik mange ejendomme påsat altaner og i øjeblikket ser vi en stigning i tørrelofter der bliver inddraget til beboelse. Nu er turen kommet til modernisering af bagtrapperne og øget tilgængelighed.”

AluLet Elevator løsning

HYDRO-CON, er på trapperne med en nyudviklet type elevator, skræddersyet til den enkelte smalle bag- og køkkentrappe som findes i mange ældre etageejendomme. Produktserien er udviklet i samarbejde med DTU og Innovationshuset i Hovedstaden. Den nye elevator tager udgangspunkt i den meget driftsstabile og kvalitetsorienterede AluLet serie som allerede har flere hundrede anlæg kørende i markedet over mere end 10 år. Og udviklingen på produkterne sker kontinuerligt og integreres løbende . Produkterne består af en støjsvag platformslift, elevatorlift og den kommende smalle elevator, alle i egen selvbærende skakt som kan erstatte den snævre bagtrappe i en typisk københavnsk ejendom.

Bagtrappeelevator i etageejendom set fra baggård | HYDRO-CON A/S

”Vores bagtrappe-elevator har en bredde på kun 1,2 meter eller mindre, og kan finde plads i mange bagtrappe-skakte. Denne elevator, er blevet videreudviklet og optimeret. Det handler om at spare plads alle steder, bl.a. i bunden og toppen af elevatorskakten. Også at spare vægt, og derfor har vi vægtoptimeret hvert enkelt komponent. Desuden har vi arbejdet med at minimere støj og vibrationer, både i selve elevatoren, men også i forhold til bygningen og lejlighederne. Kunderne ønsker, at elevatoren skal være så støjsvag som muligt. Og det er en udfordring, når den er placeret i selve bygningen og ikke udenpå, som nogle af de andre modeller i vores sortiment.” siger Ulrik Oldenburg.

Netop montering udenpå bygningen kunne være en nem måde at opfylde de mange krav kunderne har til den perfekte bagtrappe-elevator. Men ifølge Ulrik Oldenburg er den løsning i hovedparten af tilfældene udelukket, da der er udfordringer med adgangen ind til lejlighederne, og den tager både lys og plads i ejendommens baggård - noget beboerne i de fleste københavnske boligforeninger absolut ikke ønsker.

”Vi er på vej med at udvikle præcis den rigtige model, der opfylder alle kundernes behov, og jeg er overbevist om at det for alvor vil åbne markedet for batrappeelevatorer.” afslutter Ulrik Oldenburg.

Fordele ved at erstatte bagtrappen

Bagtrappeelevator i etageejendom | HYDRO-CON A/SDer er adskillige fordele ved at udskifte bagrappen med en elevator løsning. Komfort og tilgængelighed øges for alle beboerne, boligen fremtidssikres for eksisterende beboere i deres alderdom, og ejendomsværdien stiger betydeligt. For mere information om bag- og køkkentrappe elevator løsninger kontakt os her.    

Elevatorløsninger til eksisterende ejendomme

Klik for at blive klog på de elevator installationsmuligheder der i din ejendom.

 
 

CHECK

DANSK PRODUCERET

CHECK

+ 35 ÅRS ERFARING

CHECK

HØJ KVALITET

CHECK

LANGTIDSHOLDBARE LØSNINGER